IN 5 STAPPEN NAAR EEN DUURZAME GARDEROBE

1588685781.jpg

DENK JIJ AL LANGER NA OVER EEN DUURZAME GARDEROBE?

Wil jij best een duurzame garderobe maar heb je geen idee hoe te beginnen? 
Je hebt wel een keer een duurzaam kledingmerk bekeken, maar het was niet helemaal jouw smaak. Ook heb je echt wel een keer gekeken naar de inhoud van jouw kast en bedacht dat er wel erg veel lag dat je niet draagt… Je wilt best wel wat doen, maar je weet gewoon niet hoe…

Denk jij dat een duurzame garderobe vooral erg duur is? 
En toen had je eindelijk een top gevonden, bleek de top vele malen duurder te zijn dan van jouw vaste merken. Je wilt best wat doen, maar je moet toch ook gewoon de andere rekeningen betalen.

Je wilt best aan de slag om jouw huidige garderobe meer te gaan dragen, maar je bent totaal niet creatief…
Styling, dat is toch alleen voor fashionistas of hele creatieve mensen? Of vind je het lastig om alles alleen te doen en heb je wat inspiratie nodig?

Dat snap ik….

Je hebt waarschijnlijk al een gekeken naar mogelijkheden voor een duurzame garderobe. Maar als je dan ging kijken naar duurzame kleding leek het vooral duurder in vergelijking met de prijzen die je gewend bent. En uiteindelijk is er natuurlijk de keuze: je kunt wel een spijkerbroek gaan kopen voor meer dan 100 euro, maar je hebt ook gewoon je andere rekeningen te betalen. Dan is het toch lastig en denk je liever niet verder na over de misstanden in het proces van jouw goedkope spijkerbroek of top. Dit terwijl je eigenlijk wel weet dat het niet goed is… En dat snap ik helemaal! Want ik heb zelf ook vaak voor die keuze gestaan…. 

TOEN LEERDE IK DAT….

HET 9 MAANDEN LANGER DRAGEN VAN JOUW KLEDING ZORGT VOOR EEN VERLAGING VAN 20-30% OP JOUW ECOLOGISCHE VOETAFDRUK (WATER-, KOOLSTOF EN AFVAL) *

DE GEMIDDELDE JAARLIJKSE KLEDING CONSUMPTIE PER PERSOON IS 65 AANKOPEN. *

EEN GEMIDDELDE VROUW DRAAGT SLECHTS 20% VAN HAAR GARDEROBE*

DUS 80% WORDT AMPER GEDRAGEN: EEN SIMPELE REKENSOM MAAKT DAT ALS ELK ARTIKEL 15,- KOST, DIT EEN KOSTENPOST IS VAN €780,- PER JAAR. 

* Cijfers zijn geciteerd uit Sustainable Fashion Facts

 WAT ALS JE DÁT BEDRAG JAARLIJKS FLINK ZOU KUNNEN BESPAREN ÉN DAARNAAST BIJDRAAGT EEN HET VERMINDEREN VAN JOUW ECOLOGISCHE VOETAFDRUK? 

Ik wilde zelf een duurzame garderobe. Kleding waarvan ik weet dat er geen kinderarbeid aan te pas komt en waarvan ik weet dat de makers fatsoenlijk betaald worden. Maar kleding kopen bij een duurzaam kledingmerk vond ik best wel prijzig. En om eerlijk te zijn, vaak is de duurzame mode van nu niet helemaal mijn stijl. Ik vond het super frustrerend dat ik een industrie mee in stand hield, waarvan ik weet dat er zoveel misstanden zijn. Er moet toch wel een andere manier zijn?

Mijn naam is Mérèl Bilderbeek...

"Ik ben sinds 2011 gecertificeerd kleur- en kledingadviseur en sinds 2012 docent kleur- en kledingadvies. Als kind was ik al dol op mode en wilde graag stylist of mode-ontwerpster worden. Toen ik in 2011 daadwerkelijk mijn droom achter na ging en als kleur- en kledingadviseur begon, kwam ik ook steeds meer te weten over de industrie. En dat begon aan mij te knagen. Zoals ik op dat moment werkte en adviseerde, droeg ik bij aan een industrie die zoveel verdriet en ongelijkheid creëert, waarbij de kwetsbaarste groepen in onze wereld worden uitgebuit. Los nog van de enorme impact die de huidige kledingindustrie heeft op ons milieu. Ik kreeg last van een intern dilemma. Dit moet toch anders kunnen? Ik begon bij mijn eigen kast en ging op onderzoek uit hoe ik het beste een duurzame garderobe kon krijgen. Maar wel binnen een normaal budget en gewoon praktisch voor iedereen. Dit werd uiteindelijk de duurzame garderobe methode. En heel graag wil ik met je delen hoe ook jij dit voor elkaar kunt krijgen. "

DOE MEE MET DE #DUURZAMEGARDEROBEMETHODE

IN DE DUURZAME GARDEROBE METHODE E-BOOK KRIJG JE:

  • De 5 stappen die horen bij een duurzame garderobe: USE- UPCYCLE - RE-USE - RECYCLE en BUY SUSTAINABLE
  • Herontdek je garderobe door nieuwe combinaties te maken
  • Je leert de 3 meest voorkomende stylingproblemen en hoe je het kunt oplossen zodat je jouw kleding alsnog kunt dragen
  • Je ontvangt een lijst met mogelijkheden wat te doen als je een kledingstuk zelf echt niet meer wilt dragen
  • Je leert wat je kunt doen als kleding echt niet meer te dragen is
  • Je leert een basisgarderobe voor jezelf samen te stellen
  • Je leert hoe je bewust en duurzaam kunt gaan aanvullen
  • Je krijgt een lijstje met mijn favoriete duurzame webshop

Wat levert een Duurzame Garderobe jou op?

De Duurzame Garderobe Methode zorgt dat je flink gaat besparen met je huidige garderobe en daarna ook slimmer en bewuster gaat kopen. Je weet beter wat de mogelijkheden zijn en je gaat jouw kleding meer waarderen.  Je krijgt plezier in creatief omgaan met jouw garderobe (+ heel verslavend werken :)). Genoeg winst voor jou persoonlijk dus. Daarnaast, door de Duurzame Garderobe Methode te gebruiken draag je ongelooflijk veel bij ook bij aan een betere wereld waarin kinderen naar school gaan en het milieu minder belast wordt.  Echt WIN-WIN dus! 

Ik geef het e-book GRATIS weg:
Hoe meer mensen de Duurzame Garderobe Methode gebruiken
hoe meer impact we maken!